Etichete

Un soi de grâu e pregătit 15 ani pentru a ieşi pe piaţă şi trăieşte 5 ani, iar performanţa în România se face cu cercetători neobosiţi, dar prost plătiţi. „Nu e simplă viaţa, stăm zi de zi în soare în sezon, iar salariul e mizerabil“

Un soi de grâu e pregătit 15 ani pentru a ieşi pe piaţă şi trăieşte 5 ani, iar performanţa în România se face cu cercetători neobosiţi, dar prost plătiţi. „Nu e simplă viaţa, stăm zi de zi în soare în sezon, iar salariul e mizerabil“

În spatele fiecărei pâini care ajunge pe masa unui român sunt ani întregi de muncă. Un soi de grâu are nevoie de 15 ani de pregătire înainte să ajungă pe piaţă şi trăieşte în exploatare 5-6 ani. Cercetătorii care studiază evoţia grâului, pentru a da randament chiar şi în condiţii de secetă ori de arşiţă, sunt oameni pasionaţi, neobosiţi, dar prost plătiţi, după cum spun chiar ei. De altfel, România alocă pentru cercetarea din agricultură doar 0,01% din PIB, deşi suntem cei mai mari consumatori de pâine din UE.