Etichete

Patru „grăsimi rele” pe care ar trebui să le consumi, potrivit nutriționiștilor

Patru „grăsimi rele” pe care ar trebui să le consumi, potrivit nutriționiștilor

Probabil știi deja că avocado și uleiul de măsline sunt alegeri inteligente, dar a venit timpul să reintroduci în meniu și unele alimente pe care, poate, le-ai evitat. Dacă îți amintești de febra „low-fat” din anii ’80–’90, când biscuiții fără gust și produsele dietetice erau în vogă, acum poți sărbători o eră alimentară mai echilibrată. Grăsimile nu mai sunt inamicul de odinioară. Dimpotrivă, sunt recunoscute ca macronutrienți esențiali, cu roluri importante în organism – susțin sănătatea creierului, producția de hormoni și absorbția vitaminelor liposolubile (A, D, E și K). În plus, adaugă savoare alimentelor și oferă sațietate.

Life show26 iunie 2025 Citește știrea pe ziare.com