Alege o etichetă din
Actualitate

De ce nu e bine să pregătim carnea pe grătar cu flacără directă. Medic: În momentul când carnea se arde, se formează compuşi chimici. Ce se întâmplă cu nitriţii din mici şi cârnaţi pe flacăra directă/ Care este legătura cu apariţia unor boli grave

De ce nu e bine să pregătim carnea pe grătar cu flacără directă. Medic: În momentul când carnea se arde, se formează compuşi chimici. Ce se întâmplă cu nitriţii din mici şi cârnaţi pe flacăra directă/ Care este legătura cu apariţia unor boli grave

Asist. Univ. Dr. Andra Balcangiu – Stroescu, medic specialist nefrologie, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, a explicat pentru News.ro cum ar trebui să fie pregătit grătarul astfel încât carnea să nu ne pună în pericol sănătatea. Astfel, nu este recomandat ca focul să ardă carnea pe grătar, pentru că odată cu acest proces se eliberează anumiţi compuşi toxici. Şi asta mai ales în cazul cărnii procesate care există în mici, cârnaţi sau alte preparate asemănătoare.